711 Kliniken Symbol färg

Tandblekning och kosmetisk tandvård

Tandblekning

Ibland hjälper det inte med att borsta noga. Med åldern gulnar/mörknar tänderna, och det är helt naturligt, med tanke på hur mycket vi använder våra tänder dagligen.

Missfärgningar på tänderna kan också komma av bland annat rökning, snus, kaffe, te, rött vin eller mat med sojasås och currysås.

711-Kliniken har god erfarenhet av att hjälpa våra patienter med att bleka sina tänder. Vi använder oss endast av säkra och tillförlitliga preparat som utförs på kliniken eller i individuella anpassade blekskenor hemma.

läkemedelsverket kan du läsa mer om tillåtna preparat.

Resultat och förväntningar på tandblekning

Som patient behöver du känna till att fyllningar eller porslinskronor på framtänder ej är möjligt att bleka. Resultatet av blekningen är högst individuellt från patient till patient. Tändernas struktur och förmåga att blekas varierar från patient till patient. Därför är det viktigt att du har rätt förväntningar på just din tandblekning.  I samband med undersökning får du reda på vilka förväntningar du kan ha på resultatet av din tandblekning.

En tandblekning som utförs på rätt sätt kan hålla dina tänder vitare i flera år.

Hur går det till att bleka tänderna?

Först undersöker en tandläkare dina tänder för att kunna bedöma förutsättningarna för en  tandblekning i ditt fall.  Då tar tandhygienisten också bort eventuell tandsten.

Bleka tänderna hemma

Först tillverkar vår tandtekniker tandskenor som är speciellt utprovade för dina tänder. I tandskenorna appliceras sedan en speciell gel. Detta kan du göra själv hemma. Du får naturligtvis tydliga instruktioner med dig hem.

Ibland kan man behöva upprepa behandlingen. Det beror helt och hållet på dina förutsättningar.

De närmaste dagarna efter din tandblekning bör du vara försiktig med, eller ännu hellre helt undvika nikotin samt livsmedel som kaffe, te, rödvin, sojasås och currysås.

Bleka tänderna på 711-Kliniken

På kliniken med Zoom lampa. Behandlingen tar ca 80minuter fördelat på 4 sessioner á 15 min med direkt resultat.

Vår erfarenhet från denna typ av behandling är att vissa patienter blir nöjda efter 3 sessioner, medan vissa patienter önskar fortsätta tandblekningen med hemmabehandling även efter alla 4 sessioner. Som vi tidigare nämnt har vi alla olika förutsättningar, det är viktigt att förstå.

Med åldern gulnar tänderna, och det är helt naturligt